Over ons

Wij zijn mensen van de praktijk met vele jaren ervaring in de advocatuur, de rechtspraak en mediation. Daarnaast zijn wij allebei ervaren trainers. In onze trainingen vind je dan ook een minimum aan theorie, en een maximum aan concrete handvatten voor je gedrag in de rechtszaal, in de gang, en weer terug in de rechtszaal.

Schikken op de gang

Jacqueline Spierdijk

Als advocaat bij De Brauw werkte ik lang in de procespraktijk, en dat betekent vooral: veel onderhandelen. Op een dag bevond ik mij bij de rechtbank ‘op de gang’ en realiseerde me toen dat ik nooit had geleerd hoe dat daar moet. Tijdsdruk, de cliënt die vragen en emoties heeft, het pendelen met de jurist van de wederpartij,  – of neem je je cliënt mee?- , de bode die komt informeren of je al zover bent. Ik vond het maar lastig, hoe doe je dat goed?

Mijn belangstelling voor onderhandelen en oplossingen leidde mij naar het mediatorschap. Na 12 jaar advocatuur had ik 20 jaar een mediationpraktijk voor ondernemingen en overheden, die vaak  nog tijdens een juridische procedure kwamen mediaten. De rode draad in mijn werk is dat ik graag met juristen verken hoe we optimaal kunnen bijdragen aan oplossingen waar de cliënten écht iets aan hebben. Zo ben ik ook trainer in beroepsvaardigheden en ethiek voor mediators en in de beroepsopleiding voor advocaten.

Dick Allewijn

Ik heb een groot deel van mijn beroepsleven als rechter gewerkt, afwisselend in civiele teams en in bestuursrechtelijke teams. Ik heb daarbij gemerkt dat het betrokken zijn in een rechtszaak voor gewone mensen en ondernemers veel druk met zich meebrengt. Aan bijna iedereen kan je de verzuchting ontlokken: “natuurlijk wil ik mijn zaak winnen, ik wil hem zeker niet verliezen, en ik zou willen dat het zo spoedig mogelijk achter de rug was”.

Sinds het begin van deze eeuw heb ik ook een mediationpraktijk. Ik heb daarin geleerd hoe je mensen ertoe kan brengen om zonder druk zoveel stappen in de richting van elkaar te zetten dat zij elkaar bereiken in een oplossing waarmee zij beiden verder kunnen. Mijn kennis, inzicht en ervaring zet ik graag in om rechtsbijstandverleners vaardiger te maken om met hun cliënten en hun wederpartijen aan zulke oplossingen te werken.